top of page

Florence op de Fiets

Florence met Kinderen

Gelukkig is er weinig voor nodig om in Florence zelfs voor de allerkleinsten een rondleiding te organiseren, waarbij kinderen spelenderwijs iets leren over de schoonheid en de geschiedenis van de stad. Zo zit er aan elk  standbeeld een mooi verhaal en valt er in elke straat wel iets nieuws te ontdekken. Bovendien is er heerlijk Italiaans ijs in overvloed verkrijgbaar!

 

 

Kinderen zijn altijd welkom op onze fietstours. We hebben zitjes, helmpjes en kinderfietsen in alle maten te huur. Kinderen worden bij de tour betrokken door leuke zoekopdrachtjes tijdens de fietsrit en door de verhaaltjes die worden verteld door de gids.

Ga naar de pagina ‘Op de Fiets’ voor meer informatie.

Medusa Caravaggio

Florence op de Fiets

Uffizi met kinderen

Speciaal voor kinderen hebben wij een interactieve tour door het Uffizi museum samengesteld. De kinderen krijgen een eigen boekje, waarin getekend en gekleurd wordt tijdens de tour en zodoende leren ze spelenderwijs de meest beroemde schilderijen kennen. Onze Nederlands sprekende gidsen betrekken met veel plezier jong en oud bij het museumbezoek. Het boekje is een leuk en leerzaam aandenken!

Federico di Montefeltro di Piero della Francesco
Uffizi met kinderen

Florence op de Fiets

speurtocht florence

Speciaal voor gezinnen met kinderen die ervoor kiezen om op eigen gelegenheid en op een  kindvriendelijke manier Florence te verkennen, hebben wij een speurtocht ontwikkeld. Vaak zien kinderen kleine, rare dingetjes die volwassenen al snel over het hoofd zien. Kijk samen met hen omlaag, omhoog en opzij…. Met onze kaart van Florence, de aanwijzingen en de zoekopdrachten, vindt u zelf uw weg door de stad, met als eindpunt een beloning!!
 

speurtocht florence
Speurtocht

Florence op de Fiets

schandpaal in Florence

Spanning en Sensatie in Florence

Voor ouders met kinderen die graag onder begeleiding van een gids door de stad willen wandelen hebben wij een rondleiding ontwikkeld langs de plekken in de stad waar soms spannende, soms grappige, soms gewoon rare anecdotes te vertellen zijn. Waarom is dit raam dichtgemetseld? Waarom staat dit raam juist altijd open? Waar is deze steen voor? Een doodskop?

florentijns voetbal
Spanning & Sensatie
bottom of page