top of page

Florence op de Fiets

toscANE

Wij laten graag meer zien dan het drukbezochte Florence en de toeristische trekpleisters. Ontdek het prachtige Toscaanse landschap met de glooiende heuvels, prachtige vergezichten en eeuwenoude dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Wij bieden wandelingen aan door Toscaanse plaatsen, landelijke fietstours en voettochten in de natuur

Verken met ons de culinaire kant van de Chianti streek! Ontdek hoe Chianti wijn wordt geproduceerd, hoe olijven worden geperst tot olie, hoe de beroemde schapenkaas,‘Pecorino’, wordt gemaakt of hoe truffels opgesnuffeld worden. Wij laten u graag deze typische Toscaanse producten proeven. 

Florence op de Fiets

Steden en dorpen

Florence op de Fiets organiseert rondwandelingen in Siena, de stad van de Palio, de beroemde paardenrace, San Gimignano, het Middeleeuwse 'Manhattan', Pisa, waar de Scheve Toren staat. Ontdek samen met ons ook minder bekende maar niet minder authentieke plaatsen zoals Fiesole, Pienza, Montepulciano, Montalcino, Volterra, Lucca, Cortona, Arezzo.......

Steden en Dorpen

Florence op de Fiets

E-Bike tour in de Chianti

Elke woensdag ochtend vertrekken we met max 8 pers. door  de Chianti streek, langs de wijn -en olijfgaarden op weg naar de Badia di Passignano een prachtig kloooster gelegen in het hartje van de Chianti . Wenst u meer informatie  ? Aarzel niet en stuur ons een email.

e-bike Tour

In samenwerking met “On The Road in Chianti” organiseren wij fietstours op e-bikes door het Chiantigebied. Indien gewenst kunnen we pauzeren voor een lunch, wijn-, olijfolie- of kaasdegustatie. Wij kunnen u met de fietsen bij uw vakantiebestemming komen ophalen.

E-bike tour

Florence op de Fiets

Hiking in Toscane

Voor wie de drukte van de stad juist wil ontlopen en voor wie geen zin heeft in fietsen, maar liever een eind wil wandelen door het Toscaanse landschap, bieden wij verschillende opties aan. Zo zijn er wandelingen vertrekkend vanuit de stad Florence die gecombineerd kunnen worden met een karakteristieke lunch, een degustatie of zelfs een Toscaanse kookles. Voor echte wandelliefhebbers hebben we een dagprogramma samengesteld om een deel van de Francigena te lopen; de eeuwenoude pelgrimsroute die onder andere Toscane doorkruist op weg naar Rome. Onze Nederlandstalige gidsen zijn enthousiaste wandelaars en nemen u graag mee de Toscaanse paden op en de cipressen lanen in.

Hiking in Toscane
bottom of page