top of page

Florence op de Fiets

toscANE

Wij laten graag meer zien dan het drukbezochte Florence en de toeristische trekpleisters. Ontdek het prachtige Toscaanse landschap met de glooiende heuvels, prachtige vergezichten en eeuwenoude dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Wij bieden wandelingen aan door Toscaanse plaatsen, landelijke fietstours en voettochten in de natuur

Verken met ons de culinaire kant van de Chianti streek! Ontdek hoe Chianti wijn wordt geproduceerd, hoe olijven worden geperst tot olie, hoe de beroemde schapenkaas,‘Pecorino’, wordt gemaakt of hoe truffels opgesnuffeld worden. Wij laten u graag deze typische Toscaanse producten proeven. 

Florence op de Fiets

Steden en dorpen

Florence op de Fiets organiseert rondwandelingen in Siena (de stad van de Palio, de beroemde paardenrace), San Gimignano (het Middeleeuwse 'Manhattan') en Pisa (de stad van de Scheve Toren).

Ontdek samen met ons ook minder bekende maar niet minder authentieke plaatsen zoals Fiesole, Pienza, Montepulciano, Montalcino, Volterra, Lucca, Cortona, Arezzo.......

Steden en Dorpen
Hiking in Toscane

Florence op de Fiets

Hiking in Toscane

Voor wie de drukte van de stad wil ontlopen en wie liever een eind wil wandelen door het Toscaanse landschap, bieden wij verschillende opties aan. Zo zijn er wandelingen vertrekkend vanuit de stad Florence die gecombineerd kunnen worden met een karakteristieke lunch, een degustatie of zelfs een Toscaanse kookles. Voor echte wandelliefhebbers hebben we een dagprogramma samengesteld om een deel van de Francigena te lopen; de eeuwenoude pelgrimsroute die onder andere Toscane doorkruist op weg naar Rome. Onze Nederlandstalige gidsen zijn enthousiaste wandelaars en nemen u graag mee de Toscaanse paden op en de cipressen lanen in.

bottom of page