top of page

Florence op de Fiets

Thema Tours

Florence op de Fiets biedt wandelingen en rondleidingen aan waarbij onderwerpen aan bod kunnen komen zoals de geschiedenis van de stad, kunst en cultuur, en  beroemde Florentijnen zoals Michelangelo, Dante en Machiavelli. Bovendien kunnen wij deuren van Palazzi openen die voor veel mensen gesloten blijven.  Samen met u kunnen wij een programma op maat uitschrijven. Zie hieronder enkele voorstellen van thema's die kunnen inspireren.

Florence op de Fiets

kerk en klooster

Het complex van de Kathedraal van Florence bestaat uit drie gebouwen: de kerk zelf, de Campanile (de klokkentoren) en de Doopkapel. Achter de kerk bevindt zich het Dom Museum, waar ze de hele Middeleeuwse façade van de kerk hebben nagebouwd. Het museum is spectaculair, net als de koepel van Brunelleschi op de Kathedraal. Naast een onvergetelijke rondleiding in het Domcomplex verzorgen we ook andere in kerken en kloosters in Florence. Denk aan bijvoorbeeld de Santa Croce, waar Michelangelo is begraven, de Santa Maria Novella, de Dominicanerkerk met de prachtige Tornabuonikapel, de San Lorenzo en de Santo Spirito, die allebei van de hand van Brunelleschi zijn of de San Miniato al Monte met een van de mooiste façade’s van de stad waarvandaan het uitzicht adembedemend is.  

Florence op de Fiets

de'Medici

Waar kwam deze machtigste familie van Florence oorspronkelijk vandaan? Waar woonden ze, waar werkten ze, waar gingen ze naar de kerk, hoe leefden ze, met wie sliepen ze, waar gingen ze aan dood ,waar liggen ze begraven en wat hebben ze ons nagelaten? Al deze onderwerpen kunnen aan bod komen bij onze de'Medici rondleiding.

.

Florence op de Fiets

Renaissance

De Renaissance onstond in Florence en maakte een einde aan de Middeleeuwen. Wat houdt ‘Renaissance’ eigenlijk in? Waarom in deze stad? Waaraan kan je de Renaissance herkennen? Ontdek samen met een Nederlandstalige gids hoe de wereld modern werd en zie de stille getuigen van deze transformatie met eigen ogen aan. Wij bieden een stadswandeling waarbij architectuur, schilder-en beeldhouwkunst en eventueel een museum bezoek aan bod kunnen komen.

FLORENCEOPDEFIETS_nederlandstalig#fietstour#wandeltour#firenze#

Florence op de Fiets

Mode en Ambachten

Florence is niet alleen maar Renaissance. Firenze is een echte modestad! Wist u dat de eerste Italiaanse modeshows hier plaats vonden? Dat het de bakermat van het ‘Made in Italy’ is? Wij laten u de Italiaanse mode en met name de Florentijnse fashion zien, maar nemen u ook mee naar vroegere tijden toen de Florentijnen grote rijkdommen verwierven in de stoffenhandel en zeer bekwame ambachtslieden waren.

florenceopdefiets palazzo vecchio_edited.jpg

Florence op de Fiets

Musea en Palazzi

Naast de beroemde Uffizi Gallerie zijn er nog zoveel musea de moeite waard om te bezoeken, denk bijvoorbeeld aan de Bargello, de Accademia, waar Michelangelo's David staat, het museum van de Duomo. Laat ons u adviseren en rondleiden, dat maakt uw bezoek zoveel aangenamer. 

De meeste musea van Firenze zijn in beroemde Palazzi gevestigd, wat is de geschiedenis van zo'n Palazzo? Wat was de functie voordat het een museum werd en wie waren de bewoners? Deze geschiedenis komt ook aan bod bij bezoeken aan Palazzo Pitti, Palazzo Vecchio, Palazzo Davanzati, Palazzo Strozzi en nog vele anderen.

Voor bijzondere gelegenheden en gezelschappen kunnen we ook bezoeken aan prive paleizen organiseren.

florenceopdefiets#fietstour#wandeltour#nederlandstalig#firenze#

Florence op de Fiets

Food

Ontdek samen met onze gids de gezellige Oltrarno, weg van het hectische stadscentrum. Al wandelend gaan we van vinaio, naar panificcio, naar alimentare, naar pizzoccheria om de locale stuzzicchini te proeven en een kleine brindisi te doen. Salute! 

bottom of page