top of page

Florence op de Fiets

Thema Tours

Florence op de Fiets biedt wandelingen en rondleidingen aan waarbij onderwerpen aan bod kunnen komen zoals de geschiedenis van de stad, kunst en cultuur, en  beroemde Florentijnen zoals Michelangelo, Dante en Machiavelli. Bovendien kunnen wij deuren van Palazzi openen die voor veel mensen gesloten blijven.  Samen met u kunnen wij een programma op maat uitschrijven. Zie hieronder enkele voorstellen van thema's die kunnen inspireren.

Kerk Tour

Florence op de Fiets

kerk tour

Het complex van de Kathedraal van Florence bestaat uit drie gebouwen: de kerk zelf, de Campanile (de klokkentoren) en de Doopkapel. Achter de kerk bevindt zich het Dom Museum, waar ze de hele Middeleeuwse façade van de kerk hebben nagebouwd. Het museum is spectaculair, net als de koepel van Brunelleschi op de Kathedraal. Naast een onvergetelijke rondleiding in het Domcomplex verzorgen we ook andere in kerken en kloosters in Florence. Denk aan bijvoorbeeld de Santa Croce, waar Michelangelo is begraven, de Santa Maria Novella, de Dominicanerkerk met de prachtige Tornabuonikapel, de San Lorenzo en de Santo Spirito, die allebei van de hand van Brunelleschi zijn of de San Miniato al Monte met een van de mooiste façade’s van de stad waarvandaan het uitzicht adembedemend is.  

De' Medici

Florence op de Fiets

de'Medici

Waar kwam deze machtigste familie van Florence oorspronkelijk vandaan? Waar woonden ze, waar werkten ze, waar gingen ze naar de kerk, hoe leefden ze, met wie sliepen ze, waar gingen ze aan dood ,waar liggen ze begraven en wat hebben ze ons nagelaten? Al deze onderwerpen kunnen aan bod komen bij onze de'Medici rondleiding.

.

Renaissance

Florence op de Fiets

Renaissance

De Renaissance onstond in Florence en maakte een einde aan de Middeleeuwen. Wat houdt ‘Renaissance’ eigenlijk in? Waarom in deze stad? Waaraan kan je de Renaissance herkennen? Ontdek samen met een Nederlandstalige gids hoe de wereld modern werd en zie de stille getuigen van deze transformatie met eigen ogen aan. Wij bieden een stadswandeling waarbij architectuur, schilder-en beeldhouwkunst en eventueel een museum bezoek aan bod kunnen komen.

Inferno Tour

Florence op de Fiets

inferno tour

Voor wie Dan Brown’s Inferno heeft gelezen of voor wie de film heeft gezien is deze tour een absolute aanrader! Ga met ons de plekken na waar Robert Langdon en Sienna hun spannende avonturen beleven. De Nederlands sprekende gediplomeerde gids brengt u langs al deze plekken en verbindt de spanning van ‘Inferno’ met het echte Florence en haar geschiedenis. Deze tour is ook mogelijk op de fiets.

Boot tour

Florence op de Fiets

boottocht

Ontdek Florence eens vanuit een nieuw perspectief! Vanaf het water ziet de stad er heel anders uit en ben je eventjes weg uit de drukte. Al varend vertelt de gids over wat er allemaal te zien is en over de invloed van de rivier op de stad; de Arno als inkomstenbron en de Arno als grote vernieler. We varen op een authentieke boot van de Renaioli, de historische baggeraars, die het zand uit de Arno haalden voor de bouw van de Florentijnse Palazzi. Misschien ontkurken we ook nog een flesje op de boot?

Mode en Ambachten
FLORENCEOPDEFIETS_nederlandstalig#fietstour#wandeltour#firenze#

Florence op de Fiets

Mode en Ambachten

Florence is niet alleen maar Renaissance. Firenze is een echte modestad! Wist u dat de eerste Italiaanse modeshows hier plaats vonden? Dat het de bakermat van het ‘Made in Italy’ is? Wij laten u de Italiaanse mode en met name de Florentijnse fashion zien, maar nemen u ook mee naar vroegere tijden toen de Florentijnen grote rijkdommen verwierven in de stoffenhandel en zeer bekwame ambachtslieden waren.

bottom of page