top of page

Florence op de Fiets

te voet

Florence op de Fiets biedt wandelingen en rondleidingen aan waarbij onderwerpen aan bod kunnen komen zoals de geschiedenis van de stad, kunst en cultuur, en  beroemde Florentijnen zoals Michelangelo, Dante en Machiavelli. Bovendien kunnen wij deuren van Palazzi openen die voor veel mensen gesloten blijven.  Samen met u kunnen wij een programma op maat uitschrijven. Zie hieronder enkele voorstellen.

De stadswandelingen en rondleidingen die op deze pagina genoemd worden, zijn eigenlijk maar een kleine greep uit een eindeloze reeks mogelijkheden. Om er  maar een paar te noemen: Middeleeuwse wijken, Romeinse Tijd, mythen en legendes, Cenacoli, de geschiedenis van de Florentijnse barmhartigheid … enzovoort.

Florence op de Fiets

Big Five tour

Hoe is Florence ontstaan? Hoe groot was de stad bij de stichting? Hoe zag de stad er uit in de Middeleeuwen? Waarom is Florence de bakermat van de Renaissance? De stadsvernieuwingen ter ere van Firenze Capitale. Wat is er tijdens de Tweede Wereldoorlog met Florence gebeurd? De grote overstroming van 1966.

Dit zijn allemaal thema's die bij onze stadswandeling langs de 5 hoogtepunten van de Firenze aan bod kunnen komen, maar we zorgen ervoor dat je aan de hand van de Big Five een heel goed idee van de stad krijgt in max 3 uur.

Big Five Tour

Florence op de Fiets

museum tour

Een bezoek aan de Galleria degli Uffizi is eigenlijk een must en onder begeleiding van een van onze ervaren Nederlandstalige gidsen haalt u er het meeste uit. Wij laten u de belangrijkste meesterwerken zien en wijzen u op details, vertellen u anecdotes over bijvoorbeeld het gebouw en de familie de'Medici. Naast de Uffizi leiden wij rond in de Galleria dell'Accademia, waar de originele David van Michelangelo staat, het museum van Palazzo Vecchio, het Museo Nazionale del Bargello, de musea in Palazzo Pitti en tal van andere, minder bekende musea. U kunt een museumtour naar keuze als privetour boeken, maar klik op de link hieronder als u wilt aansluiten bij onze groepstour.

Museum Tour

Florence op de Fiets

Food tour

Niet iedereen durft het aan om een broodje Lampredotto te proeven, maar menig Florentijn staat in de rij voor deze delicatesse die men maakt van de lebmaag van de koe! Wij nemen u mee  op een gastronomische tour waar u de beste koffie, de mooiste ham, het lekkerste ijsje, de pappa al pomodoro, mozzarella en truffel kunt proeven en waar u niet te vergeten de beste Chianti wijnen kunt degusteren!

Deze tour kunt u als privetour boeken, maar klik op de link hieronder als u liever aansluit bij onze groep.

Food Tour
Inferno Tour
bottom of page